Яблука при грудному вигодовуванні:

Дієта під час лактації являє собою одне з головних умов для правильного розвитку дитини і його гарного самопочуття. Є яблука можна і навіть потрібно, так як вони дуже корисні і для самої матері, і для малюка. Величезним плюсом є те, що яблука при грудному вигодовуванні дозволено їсти в найрізноманітніших видах.

Корисні властивості яблук

В період лактації мамам можна вживати яблука без занепокоєння за свою дитину, так як вони дуже корисні, а головне – безпечні. Яблука не є алергенами і не призводять до розладів травної системи. Також вони містять багато вітамінів і мікроелементів, які необхідні для розвитку малюка і гарного самопочуття матері.

  1. Калій оберігає кишечник від появи розладів і запорів.
  2. Гемоглобін в крові підвищується за рахунок заліза, що є в цих фруктах. Завдяки цьому зміцнюється імунітет.
  3. Пектин захищає кишечник від запорів і налагоджує систему травлення.

Яблука не викликають алергічної реакції у немовлят, тому матерям їх можна вживати навіть у перший місяць після народження дитини.

Кожна форма приготування цього фрукта має свою користь і шкоду при грудному годуванні малюка.

Властивості зелених яблук

Такі зелені плоди ніколи не викликає алергії у маленьких дітей, тому мамам спокійно можна їсти їх у період лактації. Ці зелені фрукти корисні жінкам після пологів, так як містяться в плодах вітаміни і мінерали активно загоюють рани і відновлюють витрачені організмом сили. Також зелені плоди здатні відрегулювати роботу кишечника жінки в перший місяць після пологів. Зелені яблука відмінно втамовують голод, наповнюючи організм необхідними вітамінами.

У тому випадку, якщо у жінки виникає підвищене газоутворення, їй необхідно на деякий час перестати вживати фрукт. Матері не рекомендується їсти більше 2 плодів на добу, щоб не спровокувати появу газоутворення, кольок або порушення випорожнення у дитини. Не слід забувати, що перед вживанням будь-якого фрукта його необхідно ретельно помити.

Властивості червоних яблук

Які ж яблука не рекомендується їсти в період лактації? На це питання можна дати точну відповідь – червоні, так як вони представляють собою сильний алерген. Саме в таких плодах міститься велика кількість цукру, а цей вуглевод негативно впливає на роботу органів малюка. До того ж яблучний оцет, який утворюється саме в цих видах яблук, руйнує зубну емаль.

Під час годування жінкам слід утримуватись від вживання таких яблук, але якщо відсутні інші варіанти, тобто їх можна тільки після того, як буде зчищена шкірка, і тільки в мінімальних кількостях.

Властивості печених плодів

Одними з найулюбленіших яблук є запечені. Така форма приготування зберігає корисні вітаміни і мінерали плодів, а термічна обробка видаляє всі непотрібні речовини. Також завдяки великій кількості пектину ці плоди стимулюють роботу кишечника і обміну речовин. Саме тому печені яблука при грудному вигодовуванні дозволено з’їдати в будь-яких кількостях. Доведено, що саме такі плоди здатні стабілізувати кров’яний тиск жінки в післяпологовий період.

Дивіться також:  Козяче молоко для немовляти: з якого віку можна

Багато мам цікавляться, які ще інгредієнти можна додати для приготування цих ласощів. Самим простим рецептом приготування є наступний.

  1. Спочатку необхідно акуратно позбутися від серцевини плода за допомогою ножа або чайної ложки. Але робити це потрібно так, щоб фрукт не був розрізаний, а в його середині утворилося несквозное отвір.
  2. В цю середину можна засипати невелика кількість цукру або меду за умови, що у дитини немає на них алергічної реакції.
  3. Помістити підготовлені плоди на деко і поставити в духовку на 15 хвилин.
  4. Перед вживанням яблука потрібно охолодити.

Великим плюсом є те, що приготувати таку страву можна і в мікрохвильовій печі. Яблука потрібно розрізати навпіл, видаливши середину, і зробити безліч отворів за допомогою зубочистки, щоб плід краще пропікся. Половинки можна посипати цукром. Готуються фрукти близько 2 хвилин на найбільшій потужності. Такий спосіб приготування швидше, але смак продукту буде поступатися смаком яблук, зроблених в духовці.

Властивості сушених яблук

Сушені плоди не поступаються в корисності зеленим або запечених яблук. Але перед вживанням їх необхідно термічно обробити, так як під час сушіння в м’якоті з’являються паразити. Після такої обробки сухофруктів вода перетворюється в чудовий напій, який теж можна пити. Ідеальним варіантом вживання фруктів в період лактації є приготування компоту. Незважаючи на те, що під температурою зруйнується більшість вітамінів, компот також володіє корисними властивостями.

  1. В період лактації жінкам рекомендують більше пити, щоб поліпшити процес утворення молока.
  2. Якщо пити яблучний компот замість вживання свіжих плодів, можна звести до мінімуму ризик появи у дитини алергічних реакцій.

Головною рекомендацією при варінні компоту є обмеження у використанні цукру, так як таким напоєм можна спровокувати появу кольок у дитини. Оптимальним варіантом буде додати 1 ст. ложки цукру на 1 л компоту. Компот є безпечним для дитини, тому його можна пити в перший же місяць життя малюка.

Дивіться також:  Білокачанна капуста: прикорм для немовляти, коли і як можна давати

Властивості яблучного соку

Яблучний сік також робить позитивний вплив на процес утворення молока в організмі жінки. Алергія-за вживання такого напою проявляється вкрай рідко, тому яблучний сік при грудному вигодовуванні послужить відмінним варіантом для різноманітності раціону мами.

Пити яблучний напій можна і в перший місяць після народження малюка. Однак не все так просто: слід віддавати перевагу соку, выжатому із зелених сортів і приготованих за технологією освітлення. Щоб не нашкодити дитині, жінці необхідно пити сік тільки в розведеному вигляді. Чистий продукт здатний викликати у малюка здуття або розлади.

Якщо регулярно пити такий сік, рівень заліза і кислотність шлунка в організмі матері та дитини поступово прийде в норму. Але вживати продукт власного виробництва за допомогою соковижималки або варення компотів. Багато батьків вважають за краще готувати такий сік з допомогою соковарки, яка допоможе зробити напій, здатний нашкодити ні мамі, ні малюкові. Не слід готувати сік з імпортних плодів, так як вони проходять сильну хімічну обробку.

У період годування можна пити до 1 л такого напою в добу. Також позначений мінімум: для насичення організму вітамінами потрібно щодня пити в загальній сумі склянку розведеного кип’яченою водою соку за півгодини до їжі.

Яблучний оцет

Багато жінок після пологів вдаються до дієт, щоб швидко привести свою фігуру в порядок. Одним із засобів схуднення є яблучний оцет. Сам по собі оцет є шкідливим продуктом, якщо його вживати часто і у великих кількостях. Оцет може нашкодити не тільки грудній дитині, але і його матері, а саме – шлунку. Даний продукт є алергеном і точно не показаний для харчування годуючої жінки у великих кількостях.

Дивіться також:  Дитина не наїдається сумішшю: як зрозуміти, причини і що робити

Яблучний оцет дозволено пити тільки в тому випадку, якщо реакція організму дитини на нього відсутній. Безпечної дозуванням вважається оцет в обсязі 1 ч. ложки, розведеної в склянці кип’яченої води. У тому випадку, якщо негативна реакція малюка на оцет в харчуванні матері відсутня протягом трьох днів, його дозволяється застосовувати і далі. Але якщо при подальшому вживанні спостерігається погіршення стану немовляти, слід відразу припинити пити оцет і звернутися до лікаря. Також потрібно врахувати, що матері не можна споживати оцет в перший місяць життя малюка.

Яблучний пиріг

В період лактації дозволяється їсти шарлотку в разі, якщо випічка не містить жирів, барвників, ароматизаторів і великої кількості вуглеводів.

Шарлотка, приготована вдома за полегшеним рецептом, буде безпечною для дитини навіть в перший місяць після його народження. Для її приготування необхідно:

  • помити і нарізати яблука;
  • збити 4 яйця;
  • змішати цукор з борошном і дрібкою погашеної соди, використовуючи оцет;
  • всі інгредієнти перемішати між собою і поставити в духовку, нагріту до 180 градусів.

В перший місяць життя немовля мамі необхідно обережно підходити до вибору яблучних десертів. Які з них краще їсти в цей місяць? Оптимальними для вживання стануть зелені яблука, розлучений яблучний сік і компот.