Суп з фрикадельками з фаршу — найсмачніші рецепти супу з фрикадельками

Добрий день!

Ну, що хлопці думаю саме час приступити до приготування гаряченького супу з фрикадельками. Ось у цієї страви дуже багато плюсів. Ну, по-перше, це простота в приготуванні. По-друге, воно готується настільки швидко. А якщо ще й крупу замінити вермішеллю, так це взагалі супер. Така страва йде на ура в будь-якій сім’ї. Думаю і Ваша не стала винятком.

Давайте визначимося, що ж таке фрикадельки? Ну звичайно ж це м’ясні чи рибні кульки. Певного розміру вони не мають, це так сказати на любителя. Хтось любить більше, я ж віддаю перевагу формувати кульки меншого розміру. Мені здається так вони виглядають набагато естетичність в готовому блюді. Нехай час це займе трохи більше, але зате результат обов’язково порадує. Тому не лінуйтеся і приступаємо до справи з великою відповідальністю.

До речі, а чи знаєте, що фрикадельки можна використовувати не тільки для приготування супу. Їх можна тушкувати і смажити, і до речі соус в якому вони будуть готуватися теж може бути абсолютно різним. Починаючи від самого класичного, тобто у власному соку. І закінчити можна абсолютно будь-яким, навіть солодкий. Так вірно, соусу до м’яса можна подавати і солодкі. Готується вони зазвичай з таких ягід, як журавлина, ожина та малина. Але це вже зовсім інша історія і стаття…

Суп з фрикадельками з фаршу з вермішеллю і картоплею

Пропоную почати нашу добірку з самого класичного рецепту. Будемо готувати суп з фрикадельками і вермішеллю. До речі ось локшину бажано використовувати приготовану власноруч. Тому як всім нам відомо — своє завжди смачніше. Тому не полінуйтеся і запасіться цим напівфабрикатом заздалегідь.

Нам буде потрібно:

  • Фарш м’ясний — 400 гр.
  • Картопля — 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Яйце столове — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Зелень — 1 пучок
  • Часник — 2 зубика
  • Локшина або вермішель
  • Сіль, спеції — за смаком

Приготування:

1. Пропоную почати приготування нашого супу з овочевою заправки. Для цього зачищаємо цибулю і моркву від шкірки і лушпиння. Потім нарізаємо на шматочки середнього розміру. Нарізка може бути абсолютно різною, можливо Ви просто натрете моркву на тертці, а цибулю будете різати півкільцями. Запевняю, на смак це ні як не вплине.

З болгарським перцем поступаємо аналогічно. Але перш зачистите овоч від насіннєвого гнізда.

2. Приступаємо до обсмажуванню різаних інгредієнтів. У сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла. Викладаємо сюди моркву і цибулю, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин. Періодично помішуючи під час смаження. Через це час додайте нарізаний болгарський перець. І продовжуйте смажити овочі до готовності.

Готову пасеровку зніміть з вогню і приберіть в бік. Скоро ми до неї повернемося.

У нас ще залишився картоплю. Його ми зачистимо від шкірки і наріжемо шматочками середнього розміру. Після нарізки відразу ж промиємо від надлишків крохмалю.

3. Приступимо до приготування м’ясних кульок. Першим ділом заправити фарш, додамо в нього одне куряче яйце (для зв’язки маси). Сіль і перець беремо за смаком, можна використовувати різні види спецій, які вважаєте потрібними. Тепер ретельно перемішайте м’ясну суміш. Формувати фрикадельки заздалегідь ми не станемо. Будемо робити це безпосередньо перед варінням.

4. Всі заготовлено залишилося перейти безпосередньо до приготування супу. У каструлю вливаємо потрібну кількість води.

Врахуйте що в подальшому сюди будуть додані інгредієнти. Тому лити воду до самого верху не потрібно.

Доведіть рідину до кипіння, потім додайте сюди готову пасеровку.

Як тільки бульйон почне закипати можна додасте всі необхідні спеції і сіль за смаком. Слідом укласти м’ясні кульки. Формувати фар ми будемо за допомогою столової ложки. Для цього беремо потрібну кількість фаршу на ложку і тут же кладемо його в бульйон. Надаючи йому форму кульки за допомогою рук.

Варити фрикадельки будемо протягом 5 хвилин. Через цей час на поверхні повинна з’явиться пінка, обов’язково зніміть її. І слідом покладіть порізані часточки картоплі. Ось тепер варити суп до готовності картоплі.

Часник в бульйон кладуть на любителя. Якщо Ви з тих хто віддає перевагу пікантний овоч, то перш пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Додавати в суп будемо за 2 хвилини до готовності, разом із зеленню.

Залишилася справа за малим. Додаємо необхідну кількість вермішелі. По мірі необхідності її можна злегка надломати, щоб у страві вона не була зовсім довгою. Варити локшину до готовності. Буквально за 2 хвилинки додамо різану зелень, накриємо кришкою і знімемо суп з вогню.

Наша страва з м’ясними кульками готово можна подати до столу. І насолоджуватися смачним, насиченим бульйоном.

Рисовий суп з фрикадельками — просто і смачно

Один рецепт ми розглянули пора переходити до наступного. В попередньому варіанті ми готували перше блюдо з локшиною. В даному випадку ми замінимо вермішель, рисом. Так сказати і для любителів крупи знайшовся приголомшливий варіант приготування. Спосіб приготування досить простий, а результат незважаючи на це прекрасний. Суп приготований за цим рецептом виходить дуже смачним, головне дотримуватися всіх рекомендацій.

Нам буде потрібно:

  • Фарш яловичий — 500-600 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Рис краснодарський — 150-170 гр.
  • Картопля — 3 шт.
  • Перець болгарський — 1-2 шт.
  • Морква — 1-2 шт. (залежно від розміру)
  • Зелень — 1 пучок
  • Сіль, паприка сушена — за смаком
  • Масло рослинне — 30 мл
  • Масло вершкове — 30 гр.

Приготування:

1. В даному варіанті приготування супу ми почнемо з підготовки овочів. Картоплю, моркву, цибулю зачищаємо від шкірки і лушпиння. Моркву натираємо через тертку. Картопля очищений нарізаємо шматочками середнього розміру.

Цибуля будемо шаткувати досить дрібно. Відразу ж розділіть його на дві рівні частини. Одну частину ми додаємо у фарш, другу будемо використовувати для піджарки.

Болгарський перець зачищаємо від насіннєвого гнізда і ріжемо аналогічно іншим овочам. Взагалі в даному випадку можна обійтися і без цього овоча. Але якщо у вашому холодильнику «завалявся» цей інгредієнт, чому б його не використовувати.

2. Ну, що саме час приступити до замісу фаршу. Ну перш за все нам потрібно м’ясна м’якоть. Якщо вдома немає готового фаршу, то можна зробити його самостійно. Тепер додамо сюди перець, сіль і сушену паприку за смаком.

Сюди ж викладаємо частину різаного лука. І гарненько перемішуємо всю масу до однорідної консистенції. Тепер приступаємо до формування м’ясних кульок. Розмір однієї фрикадельки може бути абсолютно різним. Я зазвичай кручу невеликі, знову ж таки тут на любителя.

Готові фрикадельки повинні бути одного розміру. Великі або маленькі на розсуд кожного з Вас.

Ставимо каструлю з водою на вогонь. Доводимо воду до кипіння і викладаємо в неї наші м’ясні кульки. Доводимо до кипіння на сильному вогні і знімаємо пінку.

Не забудьте посолити за смаком бульйон, після зняття м’ясної пінки.

2. А зараз приступимо до приготування піджарки. У сковороду викладаємо шматок вершкового і рослинного масла. Трохи розігріваємо цю масляний суміш, слідом кладемо терту моркву. Обсмажуємо її на середньому вогні протягом 3 хвилин, періодично помішуючи. Тепер відсуньте моркву в бік і покладіть нарізаний лук. Смажити його ми будемо до готовності.

Як тільки Ви побачите, що овочева суміш доходить до готовності, можна додати нарізаний болгарський перець. І обсмажити масу ще протягом 2-3 хвилин. Готову пасеровку кладемо в бульйон до фрикадельок. Але тільки після того, як Ви зніміть з поверхні утворилася м’ясну пінку.

3. У киплячий бульйон кладемо порізані часточки картоплі. І продовжуємо процес варіння до кипіння.

Як тільки бульйон закипить додаємо крупу. Рис перед цим обов’язково промийте. Мити потрібно ретельно під проточенной водою. Це необхідно, щоб видалити надлишки крохмалю з поверхні крупи. Ось тепер супчик буде варити до готовності рису. В середньому це займаємо від 5-7 хвилин. Знову ж таки в залежності від виду та якості продукту.

Буквально за 3 хвилини до готовності додаємо різану зелень. Але колись необхідно її промити і перебрати. Готовий суп накрийте кришкою, зніміть з вогню. І витримайте його в такому положенні протягом 10 хвилин. Після можна приступати до трапези, приємного апетиту.

Найсмачніший фрикадельковый суп з галушками (галушками)

Ммм галушки, це одне з найбільш чудових виробів. Яке може йти як окрему страву або подається разом з супом. Ось другий варіант ми і розглянемо. Будемо варити з Вами кульки з тіста в м’ясному бульйоні. Обіцяю буде дуже смачно. Для тих хто не зовсім знайомий з цією назвою скажу, що це страву приготовлено з суміші борошна і яйця. Про більш докладної інструкції приготування Ви зможете дізнатися зі статті.

Нам буде потрібно:

  • Картопля — 5 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Фарш змішаний — 500 гр.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Масло рослинне — 30 мл
  • Зелень
  • Сметана для подачі

Для галушок:

  • Яйце куряче — 4 шт.
  • Борошно — 1 склянка (приблизно, в залежності від сорту)
  • Сіль по — смаку

Приготування:

1. Перш за все давайте займемося приготуванням фаршу. У разі необхідності пропускаємо мясо через м’ясорубку. Якщо філе прокручено приступаємо до наступного етапу. Заправляти фарш будемо дрібно порізаною цибулею, сіллю і перцем за смаком, для зв’язки додамо одне куряче яйце.

Всю масу ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Перед приготуванням начинки на фрикадельки подбайте, щоб на вогні стояла каструля з водою. У неї додайте нарізаний брусочками картоплю, як тільки вода закипить починайте закладати фрикадельки.

Тепер коли фарш заготовлений можна приступити до варінні м’ясних кульок. Але їм необхідно надати потрібну форму. Розмір повністю буде залежати від Вас. Викладіть фрикадельки в киплячу воду. Як тільки бульйон закипить, зніміть утворилася пінку і продовжити варіння.

2. Приступаємо до виготовлення тіста для галушок. Тут все досить просто. У невелику чашу всипаємо норму борошна. Додаємо необхідну кількість яєць. Перемішуємо так, щоб в результаті отримати однорідну масу без грудочок.

Ось так має виглядати тісто в готовому стані. Якщо не отримали потрібного результату продовжуйте заважати. Якщо маса вийшла досить густий, то додайте ще одне яйце.

Тепер коли тісто заготовлено, саме час перейти до наступної маніпуляції. Будемо додавати в’язку масу невеликими порціями в киплячий бульйон. Даний процес зручніше всього проводити за допомогою чайної ложки, потім акуратно знімаємо суміш і опускаємо в суп.

3. Як тільки бульйон з галушками закипить, додайте терту моркву і продовжити варити суп. Час варіння може змінюватись в середньому від 10-15 хвилин. Все залежить від розміру галушок.

Буквально за 2 хвилини до варіння додайте в суп трохи різаної зелені. Або ж можете використовувати її безпосередньо перед подачею.

Готуємо сирний суп з м’ясними фрикадельками

Ще один варіант приголомшливого супу з фрикадельками. Будемо готувати його з додаванням сиру. До речі в даному випадку використовується плавлений сирок. До речі ось з цим молочним інгредієнтом слід визначитися заздалегідь. Не раджу економити на ньому і краще вибрати більш якісний продукт. Адже це позначиться на смаку страви.

Нам буде потрібно:

  • Гриби печериці — 500 гр.
  • Фарш — 500 гр.
  • Плавлений сир — 200 гр.
  • Цибуля-порей — 1 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Морква — 3 шт.

Приготування:

1. У даному варіанті ми почнемо приготування з очищення картоплі. Саме цей овоч піддасться тепловій обробці першим. Насамперед зачистите його від шкірки і наріжте шматочками середнього розміру.Потім промийте від надлишків крохмалю. Опустіть в каструлю з водою і поставте на вогонь.

Посоліть за смаком і доведіть до кипіння. Як тільки вода закипить можна додавати фрикадельки. Зараз ми і займемося їх виготовленням.

2. Насамперед заправте м’ясний продукт за смаком, сіллю і перцем. Сформуйте невеликі кульки і опустіть у воду до картоплі.

3. Поки фрикадельки варяться приступимо до приготування пасерування. Морква зачистіть від шкірки, промийте і натріть на тертці. Цибуля-порей промиваємо та нарізаємо на кругляшки. Тепер у сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, поставте на вогонь. Слідом опустіть різані овочі і обсмажте до готовності.

З грибочками аналогічно поступимо. Але смажити ми їх будемо окремо від інших овочів. Насамперед нашинкуем капелюшки на часточки середнього розміру. Опустимо на сковороду з рослинним маслом і обсмажимо до готовності.

4. У киплячий бульйон з фрикадельками додамо овочеву пасеровку з цибулею і морквою. Доведемо всю масу до кипіння. І слідом додамо сирний продукт. Додавати будемо невеликими порціями, постійно помішуючи суп.

Справа залишилася за малим, додайте смажені грибочки. Доведіть суп до кипіння і продовжуйте варити протягом 2-3 хвилин. Потім зніміть з вогню, накрийте кришкою і витримайте недовгий час. Потім можна приступати до трапези. Перед подачею раджу посипати страву різаною зеленню. Ідеальним варіантом буде петрушка.

Відео про те, як приготувати суп з фрикадельками в мультиварці (для дітей)

І знову вона, наша помічниця. Цей електроприлад дуже допомагає готувати швидко, смачно і корисно. Що дуже важливо для наших малюків. Саме цей варіант раджу не упустити з виду. І в разі потреби обов’язково ним скористатися. Набір інгредієнтів тут досить простий, трохи схожий з попередніми рецептами. Так, що говорити давайте дивитися і вчитися…

Ось це так, рецепт і справді досить простий. Ну, що залишилося запастися інгредієнтами і думаю можна приступити до справи. Велике спасибі автору за такий пізнавальне відео.

Гороховий суп з курячими фрикадельками

Захотілося трохи урізноманітнити сьогоднішню добірку і розглянути ще один трохи інший рецепт. Будемо готувати все той же суп з фрикадельками, тільки гороховий. А чому б ні? Єдиний мінус, що такий вид першого блюда готується набагато довше. Самі знаєте, що ця крупа не так швидко піддається тепловій обробці. А це значить і час варіння збільшиться.

Нам буде потрібно:

  • Фарш яловичий — 400-500 гр.
  • Горох — 1/2 склянки
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Картопля — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Манка — 10 гр.
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Починати будемо з варіння крупи. Насамперед горох необхідно промити.Так сказати змиємо надлишки крохмалю. Потім знову заллємо водою і залишимо на годину в такому стані.

Через заявлений час ставимо каструлю з водою на вогонь. Доводимо до кипіння, потім засипаємо в неї крупу вимочену воді. Варити горох після кипіння будемо ще протягом 10-15 хвилин.

Горох необхідно варити до тих пір, поки він не придбає пюре подібну масу.

2. Картопля зачищаємо від шкірки і нарізаємо часточками. Після опускаємо в бульйон з крупою і продовжуємо варити все разом. Тепер приступаємо до виготовлення фрикадельок. Фарш солимо і перчимо за смаком, сюди ж додаємо необхідну кількість манний крупи. Все перемішуємо і формуем м’ясні кульки. Кладемо їх слідом за картоплею і продовжуємо варити суп. У разі утворення пінки обов’язково зніміть її з поверхні.

3. Залишилося приготувати пасеровку. Моркву і цибулю зачистіть від шкірки, і лушпиння. Потім наріжте і натріть на тертці. Опустіть у сковороду з рослинним маслом. І смажимо овочі до готовності.

Додавати готову пасерування в суп слід за 5 хвилин до готовності. Додали, довели до кипіння і засікли необхідну кількість часу. Готовий суп можна подавати до столу. Обіцяю смак буде дивовижним. Дотримуйтесь рекомендацій і все обов’язково вийде.

Ну, що дорогі передплатники визначайтеся з рецептом. А я буду готуватися до написання нової статті. Якщо замітка виявилася для Вас корисною можете поділитися нею у своїх соціальних мережах. Зробити це досить легко, тисніть одну з кнопочок нижче, а далі слідуйте інструкції.

До нових зустрічей улюблені читачі!