Скільки варити індичку для немовляти: рецепти в домашніх умовах

Коли дитина підростає, йому необхідно починати поступово вводити нові продукти, у тому числі і м’ясо. Найбільш цінуються телятина, тушки кролика, курки і індички. М’ясні продукти збагачують раціон дитини білками і мікроелементами, наповнюють організм залізом, зміцнюють імунну систему, стимулюють зростання тканинної та клітинної маси, активізують діяльність головного мозку. Перед тим, як вводити в харчування м’ясо, потрібно знати, скільки часу варити індичку для грудничка.

Чим корисне м’ясо індички для малюка

М’ясо індички — це дієтичний продукт, він хороший для першого м’ясного прикорму, тому що у дитини рідко буває на нього алергічна реакція. Користь від даного виду продукту є, і чимала:

  • володіє легкою засвоюваністю (не викликає у малюка розладів та метеоризму);
  • містить велику кількість білків;
  • м’ясо не має грубих сухожиль;
  • присутній апетитний аромат і приємний смак;
  • є у складі вітаміни групи В, А, РР, а з мінералів — залізо і фосфор, калій і кальцій, натрій йод.

В м’ясі індички міститься холестерин в малій кількості, але він немовляті не заподіє шкоди.

Перший прикорм індичкою: коли починати?

Давати м’ясо немовляті, теоретично, можна після 6 місяців. У цьому віці вже присутні всі необхідні ферменти, за допомогою яких перетравлюється їжа тваринного походження. В якості першого прикорму м’ясним блюдом найбільш доцільно вибрати індичку, так як її вживання дитиною, з великим відсотком ймовірності, не викличе алергії.

Вводять м’ясо в раціон малюка приблизно в 8 місяців — через 2 місяці після отримання ним перших порцій каші чи супу.

При цьому слід враховувати не тільки вік, але й інші показники. Прикорм дають при задовільному самопочутті малюка, дивляться, щоб на вулиці не було дуже високої температури, так як в спеку не можна давати дитині в перший раз нове блюдо. Це буде великим навантаженням для нього. Також не можна експериментувати з харчуванням під час, перед або після щеплення.

Дивіться також:  Який стерилізатор для пляшечок краще: як вибрати і рейтинг моделей

Відповіддю на вакцинацію може стати негативна реакція організму, і мамі потрібно обов’язково знати, що це не пов’язано з їжею. Коли щеплення вже зроблена, і все добре, через тиждень можна привчати дитину до м’ясного продукту.

Починають давати малюкові нове блюдо з 1 чайної ложки перед основним меню. Його краще розбавити вже звичним для дитини овочевим пюре, грудним молоком або адаптованою сумішшю. Дають порцію нового страви в обідню пору, щоб до вечора встигнути поспостерігати за немовлям. При виникненні будь-яких небажаних реакцій у вигляді висипу або порушення стільця треба відкласти прийом страви на 1 місяць.

Як приготувати м’ясне пюре для грудничка

Приготувати це блюдо дитині в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього беруть філейну частину, зрізають з неї все зайве і кладуть невеликий шматок у посуд, заливають холодною водою, нагрівають, і після кипіння знімають пінку і вимикають. Потім промивають у проточній воді. Після цього кладуть повторно в чисту каструлю з водою і варять 10 хвилин. Знову зливають рідину. В третій раз вже доводять до готовності.

Для повної впевненості, що воно вже зварене, його тримають на вогні 1,5-2 години. Після того, як воно стане м’яким, рідина зціджують, а з філе роблять фарш. Потім м’ясну масу розбавляють овочевим бульйоном або додають в супчик.

Цікаві рецепти мамам на замітку

Після того, як дитина звикне до м’ясних страв, їх можна робити більш різноманітними: варити, тушкувати, запікати або готувати на пару. Єдине виключення, це смажена птиця — для дитини така їжа зовсім не підходить.

Крім того, не слід покладатися на власний смак при використанні солі і спецій. До десятимісячного віку про прянощах і смакових добавках краще зовсім забути. А коли малюк буде трохи старше — трохи підсолювати.

Дивіться також:  Компот, пюре і відвар з чорносливу для немовляти: рецепт, як зробити своїми руками

М’ясо індички на пару

Даний рецепт готується в мультиварці або пароварці. Процес триває до 50 хвилин.

Інгредієнти:

  • м’ясо індички;
  • вода.

Основний інгредієнт промивають і варять до готовності. Потім подрібнюють на шматочки і роблять м’ясне пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.

Також можна готувати м’ясо разом з овочами. Для цього в ємність для варіння кладуть моркву та цвітну капусту. Інгредієнти подрібнюють в чаші блендера разом, і виходить м’ясо-овочеве пюре.

Фрикадельки з індички

Коли в раціоні дитини є супи, урізноманітнити перші страви можна з допомогою фрикадельок.

Інгредієнти:

  • філе індички;
  • цибуля ріпчаста;
  • перепелине яйце;
  • гречана крупа варена.

Для їх приготування беруть філе індички і цибулю, перекручують на м’ясорубці кілька разів. Потім додають яйце і роблять круглі кульки. Перед початком кипіння збирають піну, варять в овочевому бульйоні до 20 хвилин.

Як варіант, можна зробити фрикадельки з додаванням вареної гречки. Обидва інгредієнта пускають на фарш і формують кульки.

Суп з локшиною і индюшиным м’ясом

Це перше блюдо підійде дітям, якщо їм вже виповнився 1 рік.

Інгредієнти:

  • грудка індички;
  • картопля;
  • ріпчаста цибуля;
  • жменю подрібненого шпинату;
  • локшина домашня (борошно і яйце).

М’ясо варять окремо від інших складових. Бульйон після нього зливають. Подрібнюють.

Паралельно готують локшину: розбивають яйце в ємність з борошном. Замішують тісто, розкачують його, ріжуть смужками і складають їх гіркою. Потім тонко нарізають локшину.

У киплячу каструлю кладуть цілий цибуля, шпинат, підготовлений і подрібнену картоплю. Через 10 хвилин додають локшину і чекають, поки вона підніметься на поверхню супу. Цибулю виймають. У готову першу страву дають подрібнене м’ясо.

Якщо вік дитини дозволяє додати індичку в його раціон, то неодмінно треба йому давати це, не викликає алергії, м’ясо. Дитина, після ситного обіду, буде веселим і задоволеним.

Дивіться також:  Молочна суміш після року: яка краще для дитини