Салат з кальмарами — самі смачні та прості рецепти салату з кальмарів

Сьогодні розберемо з Вами рецепти приготування салатів з кальмарами. Цей інгредієнт досить популярний, думаю кожен знайомий з ним не з чуток. Та такий морепродукт багатий великим вмістом білка, і мінімальною кількістю жиру і вуглеводів. А це означає вживати його можна у великих кількостях, не думаючи про наслідки.

Ще один плюс кальмарів, то що за смаковими якостями вони поєднуються з великою кількістю інших продуктів. Ну наприклад змішати їх можна, як з огірками, так і з гострою морквою. Можна додати в склад інший вид морепродукта, ті ж креветки. Так і заправка може бути різною майонез або олія оливкова або соняшникова — це на Ваш вибір. А тепер уявіть скільки всього смачного можна приготувати з цього інгредієнта.

Перш ніж приступити безпосередньо до приготування салатів з кальмара, пропоную трохи відволіктися. І урізноманітнити свій святковий стіл використавши в готуванні та інші інгредієнти. Наприклад взяти ту ж курячу грудку. Це м’ясо менш калорійне і так само багате білком. А які шикарні закуски з курки виходять. Ось і посилання для вивчення рецептів, це наша попередня добірка. Де зібрані найпопулярніші варіанти, думаю Ви знайдете підходящий для себе.

Салат з кальмарами, яйцем, огірком і кукурудзою

Вирішила почати сьогоднішню добірку з простого варіанту. Наше завдання підготувати всі інгредієнти, зробити це буде не складно. Так як в складі їх не настільки багато. А потім змішати все в чаші, хоча Ви можете викласти закуску шарами, помилки не буде.

І який же результат нас чекає? Холодне блюдо, приготоване таким чином виходить дуже легким. А все завдяки продуктам, що входять до складу, кукурудза, огірок, кальмари — приголомшливе поєднання.

Нам буде потрібно:

  • Кальмари — 300 гр.
  • Яйце куряче — 3 шт.
  • Кукурудза консервована — 150 гр.
  • Огірок свіжий — 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сир — 100 гр.
  • Майонез — 50 гр.
  • Зелень — 1 пучок кропу
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукровий пісок — 1 ч. ложка

Приготування:

1. Давайте почнемо приготування з основи. Будемо варити з Вами кальмари. Якщо Ви придбали морепродукт в неочищеному вигляді, то перед варінням необхідно зайнятися цим процесом. Очистіть тушку від плівки і нутрощів (хребта). Обов’язково після очищення гарненько промийте, переконайтеся що м’ясо чисте.

Ось тепер можна приступити безпосередньо до варіння. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Гарненько підсолюємо її, щоб на смак вона була досить солонуватою. Даємо рідини закипіти. У киплячу воду кладемо очищені тушки кальмара.

Варити морепродукти слід при мінімальній кількості часу. В іншому випадку результат Вас не порадує. М’ясо стане гумовим і зовсім не смачним.

Варити кальмари будемо не більше 3-5 хвилин. Час варіння залежить безпосередньо від розміру тушки. Якщо кальмар великий, то і час теплової обробки збільшиться.

Викладати відвареної морепродукт слід відразу ж в лід або на сито. Наше завдання не дати пролежати йому гарячої рідини. І таким чином він може переваритися.

Відразу ж можете нарізати варені тушки, невеликими кубиками. Можна соломкою, але в цьому випадку всі інші інгредієнти повинні відповідати нарізці.

2. Тепер ми зробимо подібну маніпуляцію з ріпчастою цибулею. Ні ми не станемо його варити, але ось окропом обдадим. Таким чином позбудемося гіркоти, властивій даного овочу.

Але перед цим цибулю необхідно зачистити. Потім промити і нарізати тонкою соломкою.

Складіть весь нарізаний лук в чашу. Слідом залийте його окропом і додайте чайну ложку цукрового піску. Все добре перемішуємо, залишаємо буквально на 3 хвилини. Потім рідину зливаємо.

3. Тепер приступаємо до сиру. З цим продуктом все набагато простіше. Натремо його на дрібній або середній тертці. Відразу ж покладіть подрібнений сир в глибоку чашу, де плануєте заважати салат.

Сир для салату краще використовувати твердих сортів.

4. Сюди ж до сиру додаємо різані тушки кальмара, огірки і яйця.

Огірки перед використанням промиваємо. Потім зрізаємо плодоніжки, будемо різати кубиками.

Яйця необхідно відварити до готовності, щоб жовток був твердим. Різати ми їх будемо аналогічно іншим продуктам — кубиком.

Дивіться також:  Буженина з свинини в домашніх умовах - 8 рецептів буженини в духовці

У чашу додаємо консервовану кукурудзу. Попередньо зливаємо зайву рідину з банки. І слідом кладемо маринований цибулю, той що ми витримали в окропі.

Та ми забули про зелень, її ми додамо в самому кінці. Попередньо промиваємо під проточенной водою. Обов’язково струсіть після миття, щоб позбутися від зайвої рідини. Різати кріп будемо, як можна дрібніше.

Заправляти нашу холодну закуску ми будемо майонезом. Не поспішайте додавати сіль, перш гарненько промешайте страву, а після випробуйте. В разі чого додати відсутні приправи: сіль, перець чорний мелений.

Самий смачний салат з кальмарами і креветками

Ось він, той самий рецепт. В даному варіанті страви зібрані кілька видів морепродуктів. І це надає йому деяку унікальність і приголомшливий смак. Все досить просто, відварюємо морепродукти, а після змішуємо їх в чаші. Заправляти закуску будемо майонез, до речі приготувати цей соус Ви можете самостійно.

Нам буде потрібно:

  • Креветки — 300 гр.
  • Кальмари — 300 гр.
  • Крабові палички — 200 гр.
  • Яйця курячі — 5 шт.
  • Ікра червона — 130 гр.
  • Майонез
  • Перець чорний — за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування:

1. Давайте почнемо з Вами приготування з підготовки морепродуктів. Кальмари необхідно зачистити, потім відварити в підсоленій воді. З креветками поступаємо аналогічно.

Зверніть увагу на креветки, на прилавках великий вибір. Часто можна зустріти варено-морожені, якщо Вам попадеться саме такі, то час варіння трохи скоротиться. Опустіть їх в киплячу воду і вийміть через 3 хвилини.

Креветки можна варити в панцирі, а можна і без нього. Тому відразу визначитеся, чи будете Ви їх зачищати сирими або у вже готовому вигляді.

Відварені й охолоджені кальмари нарізаємо соломкою. А ось креветки, якщо вони маленькі кладемо цілком. Якщо ж Ви використовуєте тигрові хвости, то вони за розміром значно більше. Їх можна розділити на дві частини.

2. Крабові палички звільніть від пакувального матеріалу і приступите до нарізки. Різати можна довільно, в нашому випадку це невеликі кубики. До речі замінити ці палички можна на крабове м’ясо.

Порізані крабові палички кладемо в чашу до решти інгредієнтів.

3. Яйця перед використанням необхідно відварити, потім охолодити. Нам потрібно тільки білок, тому перед нарізкою приберіть жовток. Різати яйця будемо довільно, але досить дрібно.

Різаний білок кладемо в чашу до решти інгредієнтів. Сюди ж додаємо майонез сіль і мелений перець за смаком. Потім гарненько перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

Класти ікру слід в самому кінці. Викладіть її гіркою на поверхню салату, а після акуратно перемішайте. Намагайтеся не застосовувати силу в процесі перемішування, інакше кульки ікри полопаються. Отже, блюдо вийде не зовсім естетичним, так і зовнішній вигляд не буде відповідати.

Подавати такий салат переважно в глибокій тарілці. Край страви можна прикрасити свіжим листком салату. Думаю таку закуску зметуть зі столу першої, можливо навіть попросять добавки.

Класичний салат «Перлина кальмара» із зеленим горошком

Переходимо з Вами до вивчення наступного рецепта. Досить цікавого, адже назва говорить сама за себе. В даному випадку крім основного інгредієнта, кальмара, ми будемо використовувати у складі зелений горошок. Він буде служити перлиною нашого страви.

Нам буде потрібно:

  • Кальмари свіжі — 400 гр.
  • Горошок консервований — 1 банка
  • Яйце куряче — 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Майонез — 70-100 гр.
  • Сіль, перець мелений чорний за смаком

Приготування:

1. Підготовка кальмарів. Якщо морепродукт не очищений, то передусім займаємося цим процесом. Зачищаємо тушку від плівки і нутрощів. Потім ретельно промиваємо, бажано під проточенной водою. Щоб змити залишився сміття.

Варити кальмари будемо не більше 5 хвилин. Попередньо доводимо воду до кипіння. Потім кладемо тушки і варимо.

Варені кальмари виймаємо, викладаємо їх на лід або сито. Не даємо знаходиться довгий час в киплячій воді.

Охолоджені кальмари нарізаємо тонкою соломкою. Перед нарізкою загляньте всередину кальмара, переконайтеся, що там не залишилося зайвих плівок.

Дивіться також:  Млинці на кефірі тонкі з дірочками - 9 покрокових рецептів смачних млинців

2. Самі в цей час приступаємо до обробки та підготовки інших продуктів. Цибулину зачищаємо від лушпиння. Потім нарізаємо дрібної крихтою. Використовувати в салаті ми його будемо не в сирому вигляді, а смаженому. Тому наливаємо в сковороду невелику кількість рослинного масла. Смажимо овоч протягом 5-7 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

По мірі готовності, знімаємо з вогню і перекладаємо в іншу чашу. Даємо луку повністю охолонути.

3. Яйця відварюємо, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи. Різати ми їх будемо досить дрібно. Можна скористатися яйці різкою.

4. Тепер візьміть досить глибоку чашу. Викладіть в неї все різані інгредієнти: кальмари, смажена цибуля, яйця. Сюди ж додайте консервований горошок, попередньо зливши з неї рідину. Заправляти салат будемо сіллю, меленим чорним перцем і майонезом. Всю масу ретельно перемішуємо, щоб всі наші інгредієнти рівномірно промешались.

Частина горошку і одну тушку кальмара залишимо в якості прикраси.

Залишилося тільки задекорувати наше блюдо і можна подавати до столу. Викладаємо закуску на тарілку, щоб краї були рівними можна скористатися спеціальною формою з бортами.

Прикрашати салат будемо тушкою кальмара, розташувавши її в центрі. А всередину укладемо горошок, по краях раскидаем гілочки свіжої зелені. Ну все, можна приступати до трапези, приємного апетиту!

Простий рецепт кальмарного салату з корейською морквою та цибулею

Я просто не змогла залишити без уваги цю пряну закуску — морковчу. Якщо з’єднати її з прісним кальмаром, вийде дуже навіть смачно. Ще один плюс, склад продуктів, що входять в склад — мінімальний. Думаю такі інгредієнти напевно знайдуться у Вашому холодильнику.

Нам буде потрібно:

  • Тушка кальмара — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Кунжут — 0,5 ст. л.
  • Оцет харчовий 9% — 2 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Цукровий пісок — 1-2 ч. л.
  • Паприка червона мелена — 0,5 ч. л.
  • Приправа для корейської моркви — 1 ч. ложка
  • Масло рослинне — 2-3 ст. л.
  • Перець чорний мелений — за смаком

Приготування:

1. Давайте насамперед підготуємо кальмари. Відваримо морепродукт в киплячій, підсоленій воді. Варити будемо протягом 3-5 хвилин, залежно від розміру тушки.

Потім охладим і наріжемо тонкою соломкою.

2. Тепер приступимо до приготування морковчи. Ви можете придбати його в магазині, вже в готовому вигляді. Ми ж зробимо її самостійно. Для початку підготуємо моркву, а після займемося заправкою.

Моркву очищаємо від шкірки. Потім натираємо на тертці для корейської моркви.

Подрібнений овоч прибираємо в глибоку чашу, скоро ми повернемося до нього.

Приготування заправки. Зачищаємо цибулю і часник від лушпиння. Цибулю нарізаємо півкільцями, а часник (2 зубчики) натираємо на тертці або нарізаємо. Далі ставимо сковороду на вогонь, трохи нагріваємо. Потім викладаємо на неї порізані овочі і смажимо на середньому вогні протягом 5 хвилин.

За 2 хвилини до готовності кладемо кунжут і продовжуємо процес смаження.

Гарячу заправку викладаємо до тертої моркви. Додаємо решту зубчики часнику, попередньо пропустивши їх через прес. Сюди ж кладемо всі наші заготовлені спеції: сіль, цукор, червону паприку мелену, приправу для корейської моркви.

Вливаємо необхідну кількість оцту і перемішуємо. Спробуйте на смак, якщо вважаєте, що чогось не вистачає, то можете сміливо додати. Подавати таку страву переважно порціями, в невеликих скляних салатниках.

Теплий салат з кальмарами і фунчозой, без майонезу

Трохи відійдемо від теми, приготуємо не холодний, а теплий салат. Так скажімо розширюємо нашу добірку рецептів. Склад значно відрізнятиметься, адже готувати ми будемо без використання майонезу, але додамо фунчозу. Це суха китайська локшина, яка перед використанням піддається варінні.

Фунчозу в приготуванні страв використовую досить рідко. Але думаю пора щось міняти… Випробувала салат в ділі вийшло дуже смачно. Буду готувати ще і думаю не раз.

Простий салат з кальмарів і крабових паличок (на швидку руку)

Якщо часу на готування немає, то ось він, той самий рецепт на швидку руку. Інгредієнти входять до складу звичайні. Та й приготування займе трохи часу, а який результат просто приголомшливий. Обов’язково випробуйте це варіант приготування у справі, Вам сподобається.

Дивіться також:  М'ясо в горщиках з картоплею в духовці

Нам буде потрібно:

  • Кальмари тушки — 100 гр.
  • Крабові палички — 200 гр.
  • Яйце варене — 4 шт.
  • Огірок — 1-2 шт.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Майонез або соус майонезний

Приготування:

1. Давайте для початку підготуємо всі інгредієнти. А після приступимо до нарізки. Насамперед відваримо кальмари. Варити морепродукти слід в киплячій підсоленій воді. Час варіння не більше 5 хвилин. Перед тепловою обробкою тушки необхідно зачистити.

Відварений морепродукт охолоджуємо і нарізаємо соломкою.

Крабові палички будемо різати аналогічно — соломкою. Тільки перш крабове м’ясо розділимо на дві частини. Щоб нарізка не вийшла дуже довгою.

Яйця перед використанням відварюємо, очищаємо від шкаралупи і ріжемо тієї ж соломкою. Огірки промиваємо, у разі сильного забруднення краще замочити у воді з додаванням оцту. Потім просушити, зрізати плодоніжки і нарізати.

2. Всі різані інгредієнти змішуємо в одній чаші. Бажано вибрати посуд глибше.

Заправляти салат будемо майонезом, можна замінити його на майонезний соус. Такий соус можна зустріти на прилавках магазину, зазвичай він продається з якою-небудь заправкою. Наприклад сирний або з додаванням базиліка.

Сіль і мелений чорний перець використовуємо за смаком. Тепер гарненько перемішайте салат. Щоб всі продукти ретельно перемішалися.

До речі зробити такого роду закуску можна і шарами. А зверху прикрасити свіжими гілочками зелені. Буде виглядати досить оригінально.

Святковий салат з кальмарами і смаженими грибами (печерицями)

Чудове поєднання смаженого гриба і кальмара. Пробувала днями приготувати таку закуску для своїх, сім’я залишилася в повному захваті. Печериці купувала в магазині, от тільки капелюшки переважно вибирати невеликого розміру. Щоб різати їх тільки на дві частини. Так вони оригінальніше виглядають в салаті, і при смаженні не втрачають свій зовнішній вигляд.

Велике спасибі автору відео, закуска вийшла і справді дуже смачною. Вже планую зайнятися приготуванням до свята. Так би мовити, необхідно подбати про наявність всіх інгредієнтів.

Покроковий рецепт кальмарного салату з рисом

Ну і наостанок розглянемо ще один, зовсім нескладний рецепт. У складі цього салату будуть присутні не тільки кальмари, додамо рис. Саме ця крупа зробить нашу страву ще ситніше. А це означає, що голодних за святковим столом не буде.

Нам буде потрібно:

  • Сирі кальмари — 5 шт.
  • Рис відварний — 1 стакан
  • Яйце куряче — 5 шт.
  • Майонез — 150 гр.
  • Сіль — 1 ч. ложка

Приготування:

1. Підготовка рису. Рис ми будемо використовувати відварну вигляді. Тому перед приготуванням салату раджу спочатку почати з крупи. Варити ми її будемо класичним чином. Після варіння крупу добре промиваємо, під проточенной водою. Для даної маніпуляції можна використовувати сито, з ним набагато зручніше.

2. Кальмари також необхідно піддати тепловій обробці. Але перш тушки потрібно очистити від нутрощів і плівки.

Варити кальмари слід в киплячій, підсоленій воді протягом 3 хвилин, після закипання. Відварений напівфабрикат відразу ж відкидаємо на лід, щоб не допустити перетравлення.

Різати охолоджений морепродукт будемо соломкою.

3. Тепер приступаємо до яєць, відварюємо їх. Потім очищаємо від шкаралупи і нарізаємо. Нарізка буде довільною, хтось любить більше, деякі дрібніші.

4. Змішаємо всі різані інгредієнти в одній чаші. Заправимо сіллю, меленим чорним перцем і додаємо майонез. Всю масу ретельно перемішуємо.

Подавати такий салат кращою на загальному блюді. В якості прикраси будемо використовувати свіжі гілочки зелені. Думаю таке блюдо займе не останнє місце на Вашому торжестві.

Ось такі чудові рецепти ми сьогодні розглянули. І адже кожен варіант приготування унікальний по своєму. Десь у складі ми використовували крабові палички, додавали корейську моркву й огірки. Думаю, що кожен з Вас знайде закуску до душі. Залишиться тільки продукти придбати необхідні і можна приступати до справи.

Зберігайте статтю в нотатках, поділіться в соціальних мережах. Думаю такої знахідки будуть раді і Ваші рідні.