Курка на солі в духовці — 7 рецептів приготування курки на сольовий подушці

Курка на солі приготована в духовій шафі виходить дуже соковитою. І до речі більшість людей вважають, що таким чином м’ясо може вийде досить солоним. Це міф! Птах візьме стільки солі, скільки треба. І результат Вас неодмінно порадує. Ще один плюс такого запікання, це простота. Досить обробити птицю і викласти її на наш сипучий інгредієнт і можна починати теплову обробку. Куди ще простіше?

У чому секрет цієї технології? Справа в тому, що ця біла приправа вбирає з себе зайву вологу. І одночасно дає тепло, виходить імітація російської печі. А всі ми знаємо, що страви приготовлені у справжніх печах виходять в рази смачніше. Ось і він весь плюс…

А ось Вам дуже чудовий варіант приготування курки на сковороді https://domovodstvo-kulinariya.ru/kak-prigotovit-kuricu-vkusno-i-neobychno-v-duxovke-i-na-skovorode.html. Це стаття мого колеги, і там розібрана досить пізнавальна підбірка. Тому сміливо проходьте по ссилці і знайомтеся з новими рецептами.

Ну, а тепер саме час приступити до готування. Купуємо необхідні інгредієнти і за справу. Склад продуктів тут невеликий, тому не поспішайте бігти в магазин. Перевірте може все є будинки, у наявності.

Курка на солі в духовці — покроковий рецепт

Ну, що хлопці почнемо нашу добірку. Так сажем з класики, розберемо найбільш популярний рецепт. А потім переберемося до варіантів з складніше. Але незважаючи на це, під силу кожному новачкові.

Даний спосіб приготування досить простий. Зате результат приголомшливий, курочка виходить дуже соковитою. Тому не проходьте мимо, а сміливо приступайте до приготування.

Нам буде потрібно:

  • Курка цілком — 1 шт.
  • Сіль — 1 кг.
  • Суміш перців, коріандр, зіра

Приготування:

1. Насамперед з Вами займемося підготовкою курки. Гарненько промиваємо тушу, під проточенной водою. Візуально оглядаємо її на залишилися пір’я на шкірці. У разі виявлення зачищаємо їх і знову промиваємо.

Обов’язково перевірте внутрішню частину птиці. Там можуть залишитися шматочки нутрощів або згустки крові. Які просто необхідно видаляти. Далі зрізаємо тонку частину крила, в іншому випадку під час запікання вона може підгоріти.

Ніжки птиці зв’яжемо між собою. Для даного процесу будемо використовувати зав’язки, які йдуть в наборі разом з рукавом. Спочатку на кожній нозі закріпимо зав’язку, а потім з’єднаємо їх між собою.

Внутрішню частину туші ми рясно натираємо спеціями: суміш перців, зіра, коріандр. Сіль в якості заправки ми не станемо.

2. Приступаємо безпосередньо до солі. Візьміть досить глибоку посуд для запікання. Викладіть в неї всю нашу білу приправу. Зверху викладаємо тушку курки.

Курку будемо укладати на сіль грудками вгору. При цьому ніжки і крила теж слід зібрати до тушки. Щоб під час запікання вони не пересмажились

3. Запікати курку будемо протягом 1,5-2 години, при температурі 180 градусів. Духова шафа перед використанням необхідно буде розігріти.

Час запікання буде залежати від розміру тушки. Якщо вона досить велика, то і час теплової обробки збільшиться.

По готовності птицю виймаємо з духовки. Знімаємо тушку з солі і приступаємо до нарізки. Подавати таку страву можна, як в холодному, так і в гарячому вигляді.Тільки перед подачею слід розділити її на порційні шматочки.

Готуємо запечену курку на солі цілком

Якщо в попередньому рецепті ми натирали м’ясо спеціями. То зараз ми зробимо трохи інакше. В якості пряної заправки будемо використовувати гірчичний соус. До речі приготуємо ми його самостійно. Там все досить просто, достатньо просто змішати інгредієнти.

Дивіться також:  Салат з грибами: самі смачні та прості рецепти грибного салату

Незважаючи на те що курку ми будемо запікати цілком. Кілька надрізів на туше все ж доведеться зробити. Видалимо грудну кістку і розкриємо м’ясо, уклавши його на сіль внутрішньою частиною.

Нам буде потрібно:

  • Курка — 1 шт.
  • Сіль — 1 кг.
  • Гірчиця — 1 ст. ложка
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка
  • Перець мелений і спеції для птиці — за смаком

Приготування:

1. Приступаємо до підготовки птиці. Ретельно промиваємо її прохолодною водою. Під час миття видаляємо залишки пір’я. Відразу ж зрізаємо внутрішній жир і хвостик.

Велику увагу приділіть внутрішньої частини птиці. Гарненько промийте її зсередини, якщо є кров’яні згустки, відразу видаліть їх.

Тепер видалимо кісточки, яка тримає грудки з обох сторін. Таким чином курка залишиться цілком, але завдяки тому, що ми її розкрили, готуватися вона буде набагато швидше.

2. Приступаємо до приготування заправки. Візьміть досить глибоку, але невелику чашу. Викладіть в неї наступний набір інгредієнтів: гірчиця, олія рослинна. Сюди ж додайте мелений перець і спеції для курки. Потім гарненько перемішайте до отримання однорідної маси.

3. Тепер коли заправка заготовлена можна приступати до обтирання курки. Викладіть на неї весь соус і рясно розмажте по туше. Витримайте птицю протягом 30 хвилин на столі. В якості процесу маринування.

4. Далі укладаємо мариновану курку на сіль. Для цього підготуйте глибоку посуд для запікання. Викладіть в неї всю норму солі, рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Слідом укладаємо тушку маринованої птиці.

Зверніть увагу на фото нижче, як правильно викласти курку.

Запікати курку будемо протягом 50 хвилин, при температурі 220 градусів. Врахуйте, що духовку слід розігріти заздалегідь. Готову птицю виймаємо і подаємо до столу. Тільки попередньо зніміть її з солі.

Рецепт приготування курки на сольовий подушці

Зараз розглянемо зовсім простий спосіб приготування. Щоб отримати соковиту курочку, нам знадобиться всього два інгредієнти. Додаткові спеції в даному випадку ми не станемо. Запевняю буде смачно…

Нам буде потрібно:

  • Курка — 1 кг
  • Сіль — 500 гр.

Приготування:

1. Птицю ми промиваємо під холодною, проточенной водою. Потім гарненько просушуємо тушку. Для даної маніпуляції найзручніше використовувати паперові рушники.

2. Далі, щоб під час запікання ніжки і крила курочки не підгоріли, обмотаємо їх фольгою. Ніжки перед даним процесом скріпіть між собою за допомогою товстої нитки.

3. Тепер на посуд, в якій надалі плануєте процес запікання необхідно всипати сіль. Рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Далі викладаємо тушку курки і відправляємо птицю в розігрітий духову шафу.

Запікати курку на солі будемо при температурі 180 градусів, час запікання півтори години. По готовності виймаємо птицю з духовки. Ріжемо її на порційні шматочки і починаємо трапезу. Думаю таке блюдо буде ідеальним у будь-яку урочистість.

Як приготувати курку на солі з картоплею

А чому б нам не зробити все ту ж птицю на солі, тільки з гарніром. Додамо до неї картоплі в мундирі, вийде чудово. Так скажімо блюдо два в одному і м’ясо є, і гарнір при ньому.

Дивіться також:  Як готувати холодець з яловичини в домашніх умовах - рецепти приготування яловичого холодцю

Нам буде потрібно:

  • Курка — 1 шт. (1,3 кг)
  • Сіль — 1 кг.
  • Картопля — кількість за бажанням

Приготування:

1. Займемося підготовкою курки. Спочатку тушку промийте під проточенной водою. Потім перевірте її на наявність залишилися пір’я, в разі чого відразу ж прибираємо їх. Далі просушуємо птицю з допомогою паперових рушників.

А ось тепер нам необхідно скласти ніжки і крила до тушки. Щоб під час запікання вони не пересохли. А залишилися б такими самими соковитими, як і решта птиці.

Ніжки ми звертаємо між собою. Попередньо зробивши невеликий отвір в жировій прошарку. З крильцями поступаємо аналогічно, але отвір ми будемо робити в шкірці, як показано на рисунку.

3. Далі, візьмемо досить глибоку форму для запікання. Викладемо в неї всю сіль, і рівномірно разровняем. Потім кладемо курку на спинку. По краях кладемо половинки картоплі.

Картоплю перед використанням необхідно добре промити. Так як запікати овоч ми будемо в шкірці.

Всі заготовлено, саме час приступити до запіканню. Ставимо деко з вмістом в розігріту духовку. Готувати птицю будемо 1,5 години, при 180 градусів. По закінченню часу виймаємо і можна приступити до трапези.

Картопелька приготовлена таким способом виходить в міру солона. І досить хрустка. Спробуйте, Вам сподобається. Приємного апетиту!

Курка на сольовий подушці з грибним соусом

Якщо в попередньому рецепті ми розглянули з Вами варіант з гарніром. То зараз все буде набагато інакше. Приготуємо грибний соус, тільки от готувати ми його будемо не на солі, а окремо. А ось курочку ми запечемо аналогічно, з використанням цієї солоної приправи.

Нам буде потрібно:

  • Курка цілком — 1,3-1,5 кг.
  • Сіль — 1 кг.

Для соусу:

  • Гриби лісові — 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 цибулина
  • Мука — 4 ст. ложки
  • Сметана — 5 ст. ложок
  • Вода — 70 мл
  • Масло вершкове — 20-30 гр.
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком

Приготування:

1. Давайте спочатку займемося приготуванням курки, а після приступимо безпосередньо до соусу. Тушку зачищаємо від решти пір’я. А після промиваємо, ніжки і крила можна накрити фольгою. Щоб в процесі запікання вони не висохли, а залишилися такими ж соковитими.

Викладіть заготовлену тушку на сіль. Сіль попередньо викладаємо у форму для запікання.

Запікати тушку будемо протягом 1 години, при температурі 200 градусів. У разі якщо курка більше за розміром, то час готування збільшуємо.

2. Самі в цей час приступимо до приготування соусу. Першим ділом зачистимо ріпчаста цибуля від лушпиння і промиємо. Потім наріжемо дрібної крихтою. Після обсмажимо на вершковому маслі протягом 5-7 хвилин.

Попередньо покладіть шматочок масла на сковороду. Потім кладемо різаний лук і приступаємо до обсмажуванню.

3. Тепер приступимо до грибів, ми використовуємо лісові. Попередньо треба відварити їх у підсоленій воді і зробили у вигляді заготовки (заморозили). Ви можете замінити їх на печериці.

Різати грибочки будемо не крупно, але і дрібнити не варто.

Відправляємо різані гриби до смаженого цибулі і продовжуємо процес смаження ще протягом 7 хвилин. Потім через заявлений час додаємо борошно. Рівномірно розподіляємо її по всій сковороді, а після перемішуємо.

Дивіться також:  Буженина з свинини в домашніх умовах - 8 рецептів буженини в духовці

Якщо маса сильно загусла, то можна додати трохи води і продовжити процес гасіння протягом 3 хвилин. Потім додаємо сметану, бажано вибрати продукт з високою жирністю.

Сметану можна замінити на вершки жирністю 23%. Вийде набагато смачніше і ситніше.

Гасити грибну масу зі сметаною будемо протягом 5 хвилин. Потім знімемо з вогню і розкладемо по соусникам. І сміливо подаємо до курочці. Ось тільки птицю перед подачею необхідно розділити на менші шматочки.

Зверніть увагу яка рум’яна і апетитна курка у нас вийшла. Таку хочеться вже зараз випробувати. Тому не затягуйте з готуванням.

Запечена птиця на солі з хрусткою скоринкою

Пропоную зробити акцент на скоринку. Незважаючи на те, що вона і без того виходить хрустким, якщо все робити за рекомендаціями. Додамо до неї трохи приправ і вона вийде набагато смачніше. І досить пряної за смаком.

Нам буде потрібно:

  • Курка — 1 шт.
  • Сіль — 1 кг.
  • Спеції для птиці — 10 гр. або 1 упаковка

Приготування:

1. Займемося підготовкою тушки. Спочатку зачищаємо її від нутрощів і залишилися пір’я. Потім ретельно промиваємо під прохолодною, проточенной водою.

Тепер обсипаємо курку приправою. І гарненько втираємо спеції в шкірку нашої тушки.

Аналогічно чинимо і з внутрішньою частиною птиці. Спеції там теж будуть не зайвими.

2. Далі, викладаємо заготовлену сіль на деко. Тільки попередньо форму для запікання застеляємо фольгою. Таким чином тепло в ній буде триматися набагато краще.

3. Потім укладіть на деко пряну курку. Тушку будемо викладати спинкою вниз. Щоб в процесі запікання не витік весь сік.

Запікати птицю будемо в заздалегідь розігрітій духовій шафі. Часу на теплову обробку в нас піде 1,5 години. А ось температура буде 180-190 градусів.

По закінченню заявленого часу виймаємо м’ясо з духовки. Якщо сумніваєтеся в готовності тушки, її не складно перевірити шляхом проколу. Візьміть дерев’яну шпажку і зробіть прокол, якщо сік буде червоним, то потрібно повернути курку в духовку. І продовжити процес смаження. Але думаю Вам це не потрібно, якщо Ви будете слідувати рекомендаціям.

Відео про те, як запекти курку на солі за рецептом Дар’ї Донцової

Ось ми і підійшли до заключного нашим рецептом. Так, скажімо, до цієї «родзинки». Розглянемо з Вами варіант приготування птиці на солі за рецептом Дар’ї Донцової. Можливо Ви не знали, але крім того, що вона знаменита письменниця, так ще й знаходить час на готування. І готувати у неї виходить дуже навіть добре, такі способи приготування користуються величезним попитом.

Так що хлопці не проходимо повз. Натискаємо кнопочку відтворення і приступаємо до перегляду. Незважаючи на те, що в кадрі не сама письменниця, готують тут все одно за її рекомендаціями.

Курочка і справді вийшла апетитною. Дуже сподобалося, що в одному відео охопили одразу два рецепту. Тепер мої знання поповнилися, а Ваші?

Ось така подборочка у нас сьогодні вийшла. По мені так все вийшло дуже апетитно. Як каже, залишилося тільки зробити вибір. Інгредієнтів для приготування птиці подібним чином потрібно зовсім небагато. Зате результат приголомшливий.