Коли можна давати сушіння немовляті: як спекти їх будинку, рецепти

Часто бабусі радять молодим батькам давати немовлятам сушку при прорізуванні зубів. Крихітка чухає запалені ясна про маленькі бублики, завдяки чому зменшується роздратування. Здавалося б, можна скористатися спеціальним прорізувачем для зубів, але хлібобулочний виріб натуральне, тому викликає більше довіри. Матусі часто цікавляться у педіатрів, коли ж можна давати сушіння немовляті і чи варто це робити?

З якого віку давати дітям сушіння

Перш ніж давати дитині спробувати новий для нього продукт, враховують такі моменти:

  • В магазинному продукті частенько є яйця, а яєчний білок — це сильний алерген. Крім цього, в магазинних бубликах присутній маргарин, ароматизатори та добавки, які можна давати дітям молодшого віку.
  • В баранках є багато глютену. Якщо дитина страждає непереносимістю цієї речовини, то знайомство з сушкою краще відкласти.
  • Лікарі рекомендують давати пробувати бублики малюкам, коли їм виповниться 7 місяців.
  • Бублики калорійні, тому їх не слід давати дітям з надмірною вагою.

Для немовлят, у яких ріжуться зубки, сушіння стають справжнім порятунком. Крихітка мусолит твердий бублик у роті, за рахунок цього масажуються ясна, поліпшується їх кровообігом і прискорюється прорізування зубок.

Батьки повинні змінювати бублики по мірі їх розм’якшення. В іншому випадку є ризик того, що малюк відкусить шматок і подавиться.

Давши дитині бублик, не варто залишати його одного, так як є ймовірність вдавитися шматочками. Щоб запобігти нещасні випадки, використовують ниблер.

Як спекти сушіння дитині вдома. Рецепт

Дітям молодшого віку бажано давати бублики, спечені будинку. В цьому випадку можна бути впевненим у безпечному складі.

Рецепт приготування простий, для випічки беруть такі продукти:

  • Борошно — 300 грам.
  • Цукор — 1 чайна ложка.
  • Сіль — ¼ чайної ложечки.
  • Масло рослинне — 30 мл
  • Вода — 150 мл
Дивіться також:  Меню 12 місячної дитини на кожен день: схема живлення, корисна та шкідлива їжа

Борошно змішують з цукром і сіллю, поступово додають воду і рослинну олію. Вимішують густе, в’язке тісто. Формують ковбаски, кінці їх з’єднують, щоб вийшла бублик. Готові вироби на 2 хвилини опускають в киплячу воду, після чого викладають на деко, застелене пергаментом. Випікають бублики 20 хвилин.

Дитинці не варто пропонувати свіжоспечені бублики. Краще, якщо вони полежать пару діб. Щоб бублики були м’якше, тісто додають ¼ чайної ложки сухих дріжджів і чекають, поки воно трохи підійде.

Як вибрати магазинні сушіння

Купуючи продукт в магазині, звертають увагу на зовнішній вигляд сушок. На них не повинно бути тріщин і здуття, якщо в пачці занадто багато поламаних бубликів, то це свідчить про їх низьку якість.

  • При купівлі магазинних бубликів для дитини, слід звертати увагу на термін придатності продукту. Якщо кінцева дата придатності добігає кінця, варто відмовитися від покупки.
  • На упаковці написано склад продукту. Дитині вибирають бублики, які виготовлені без барвників, ароматизаторів і добавок.
  • Бажано купувати продукцію тієї торгової марки, яка перевірена часом. Потрібно звернути увагу на те, що натуральні бублики випускаються місцевими хлібними комбінатами.

Перш ніж дати немовляті сушку, дорослим слід спробувати її. Тільки якщо на власний смак продукт нормальний, його можна пропонувати малюкові.

Деякі батьки дають малюкам посмоктати сушку вже в 4-місячному віці. В цьому немає нічого страшного, якщо продукт натуральний і дитинка гризе баранку під наглядом батьків.