Як готувати холодець з яловичини в домашніх умовах — рецепти приготування яловичого холодцю

Сьогодні ми обговоримо досить популярну тему. Приготуємо холодець, в якості основи будемо використовувати яловичину. Нещодавно тільки займалися з чоловіком приготуванням цієї м’ясної закуски. Якось звичніше нам робити його з м’яса корови, а хтось використовує свинину і навіть курку. Ми ж зараз розберемо різні варіанти готування. Будемо використовувати по мимо основного м’яса, свинячі ніжки і навіть курку. Запевняю Вас поєднання кількох видів продукту, зробить нашу страву ще смачніше.

Всі ми різні, отже, і рецепт у кожного свій. Чула, що багато хто використовує в якості желюючий речовини — желатин. Ми обходимося без нього. Варимо яловичі ніжки так довго, що бульйон встигає в рази зменшитися в кількості. Так і по консистенції він стає набагато густіше.

Повернемося трохи до желатину, так чому ж багато хто використовує цю приправу в варіння холодцю? Перше, це скоріше страх, а раптом не загусне, а так уже напевно. Друге, неправильно підібране м’ясо. Так як основна маса желюючий речовини знаходиться в суглобах, а це значить, що м’ясні ніжки використовувати просто необхідно.

З куркою звичайно все інакше, зробити закуску з цього виду м’яса, буде куди складніше. Тому, як бульйон в процесі варіння не набуває ту саму консистенцію, а залишається все таким же рідким.

До речі хлопці якщо Ви любитель страв зі свинини, то ось Вам все та ж закуска, але вона приготовлена з використанням свинячих ніжок. Як йдеться варіантів багато, але вибір залишається тільки за Вами.

Як готувати холодець з яловичини з желатином

Ось і перший наш рецепт, до речі дуже простий у приготуванні. Так як за основу ми будемо брати м’ясо яловичини на кістці, а не ніжки. Доведеться вдатися до допомоги желатину. Додамо невелику кількість цієї спеції в бульйон, а далі все за схемою…

Нам буде потрібно:

  • Яловичина на кістці — 2,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Перець горошком — 5 шт.
  • Перець запашний — 5 шт.
  • Желатин — 40 гр. (на 4 л води)
  • Сіль по — смаку

Приготування:

1. Давайте перш за все підготуємо всі продукти. М’ясо ретельно промиваємо під холодною, проточенной водою. Потім за необхідності висушуємо, я б цього робити не стала, тому що ми відправимо його зараз на плиту.

Овочі: цибуля, морква і часник очищаємо від лушпиння і шкірки. Так само прибираємо в бік. Скоро ми повернемося до нього.

Промитий м’ясної шматок опускаємо в каструлю з водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Врахуйте, що м’ясо під час варіння повинно бути повністю покрита водою.

Як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь до середнього. Знімаємо образовавшеюся пінку з поверхні. Накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо процес варіння ще протягом однієї години.

2. Далі хлопці, через годину, додаємо всі чищені овочі (часник, морква, цибуля) в каструлю. Кладемо перець горошком, запашний залишимо «на потім». Знову накриваємо все кришкою і продовжуємо варити бульйон ще протягом 6 годин.

Слідкуйте за тим, щоб кипів бульйон рівномірно, а не клекотів, як вулкан. В іншому випадку ми отримаємо бульйон мутний, так і кількість в рази зменшиться.

Далі, через заявлений час, додаємо в каструлю сіль, лавровий лист. Продовжуємо процес варіння ще протягом 1,5 години. Наше завдання зробити так, щоб м’ясо досить швидко відходила від кістки.

3. Тепер зніміть каструлю з вогню. Дайте вмісту трохи охолонути.

Вийміть з каструлі всі овочі та м’ясо. А ось бульйон бажано б процідити.

Готове м’ясо знімаємо з кістки і даємо йому добре охолонути. Потім приступаємо до нарізки. Різати будемо не крупно, але і дрібнити не потрібно.

4. Відразу ж підготуйте форму. Залити холодець можна в будь-який посуд: чаші, глибокі тарілки і контейнери. Пам’ятаю, одна з моїх родичок для таких цілей використовувала фігурну фольгу від цукерок. Робота це звичайно марудна, але виходить дуже красиво.

Дивіться також:  Салат з кальмарами - самі смачні та прості рецепти салату з кальмарів

Викладіть м’ясо в посуд, в один рівномірний шар. А потім поверх, маленькою цівкою влийте проціджений бульйон.

Врахуйте, що бульйон перед використанням необхідно перевірити на сіль і перець, в разі необхідності додати відсутніх приправ.

Ще один момент, якщо бульйон вийшов досить рідким, і зовсім нелипким. Обов’язково використовуйте желатин, на 1 літр бульйону ми беремо 1 столову ложку желатину. Додаємо спеції у каструлю і ретельно перемішуємо. Потім ставимо на вогонь і кип’ятимо, але до кипіння не доводимо. Інакше він просто не загусне.

5. Щоб холодець застиг як слід, зберігати його краще в прохолодному місці. Ідеальним варіантом буде холодильник. А ось до трапези можна буде приступити тільки через добу.

На поверхні остиглого холодцю утворюється тонка жирова плівка, її можна зняти або залишити. Особисто я її забираю тільки перед нарізкою.

Ось така чудова закуска у нас з Вами вийшло. Обов’язково випробуйте її в справі, запевняю виходить дуже смачно. Перед подачею можна додати свіжої зелені, так скажімо в якості декорації. Приємного апетиту!

Варимо холодець в домашніх умовах з яловичини і свинячих ніжок

Якщо в попередньому рецепті ми розібрали спосіб готування з желатином, то зараз ми обійдемося без цього порошку. Вся справа в свинячих ніжках, які будемо використовувати в приготуванні. Саме вони володіють великим вмістом желюючий речовини, яке так необхідно для холодцю.

Щоб більш детально дізнатися про приготування цієї закуски — дивіться відео. Дуже детально розписаний весь процес, так би мовити від і до. Тому сміливо натискаємо на кнопку відтворення і приступаємо до перегляду.

Холодець вийшов відмінним, а головне дуже м’ясних і ситним. І зверніть увагу, як добре він схопився і навіть без використання желатину. Тому якщо Вам важливо готувати страви без будь-яких додаткових приправ, то цей варіант для Вас.

Холодець із яловичих ніжок без желатину

Любителі яловичини Вам сюди. Мабуть і я зупинюся на цьому рецепті. Люблю готувати холодець виключно на яловичому м’ясі. Якщо Ви ще не пробували такого роду закуску, то час прийшов. Запасаємося необхідними продуктами і за справу.

Нам буде потрібно:

  • Яловича нога — 1,5 кг.
  • М’ясо яловичини — 1,5 кг.
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Часник — 6 зубчиків
  • Сіль — за смаком або 1,5 ст. ложки
  • Перець чорний горошком — невелика жменя

Приготування:

1. Приступимо до приготування… Перше, що ми зробимо підготуємо м’ясо. Яловичину промиваємо під проточенной водою, а ось з ніжками доведеться трохи, повозиться. Зачищати шкірку ми будемо за допомогою щітки. Тут же обрізаємо забруднену частину шкіри, яку просто не можливо відмити.

2. Далі все оброблене і промите м’ясо складаємо в каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Каструлю для варива яловичини бажано вибрати глибше. Щоб у процесі варіння бульйон не стікав по стінках вниз.

3. Ставимо каструлю з одержимим на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки бульйон почне кипіти, зменшуємо газ до середнього. Потім знімаємо утворилася на поверхні пінку.

Піну під час варіння знімати обов’язково, інакше бульйон вийде каламутним.

Після зняття пінки, зменшуємо вогонь до мінімального і продовжуємо процес варіння вже під закритою кришкою. Варити м’ясо будемо протягом 6 годин, періодично перевіряйте його. Дивіться, щоб кипіння було слабким.

4. Через заявлений час додаємо решту інгредієнтів (цибуля, сіль, перець горошком, лавровий лист) в бульйон. Цибуля ми очищаємо від лушпиння не повністю, а тільки знімаємо верхній шар.

Продовжуємо процес варіння ще протягом півгодини. Потім знімаємо каструлю з вогню і виймаємо всі її вміст.

5. Яловичину перед використанням необхідно охолодити. Потім відокремлюємо його від кістки і приступаємо до нарізки. Різати будемо досить дрібно. Хтось пропускає м’ясо через м’ясорубку. Особисто я так ніколи не роблю, все ж якщо нарізати самостійно, по мені виходить в рази смачніше.

Дивіться також:  М'ясо в горщиках з картоплею в духовці

До м’яса нам ще потрібно часник. Тому зачистите зубчики від лушпиння, а потім дуже дрібно наріжте. Перемішайте різаний овоч з відвареної яловичиною.

Далі викладаємо різану м’ясну масу по контейнерах або будь-якої іншої посуді. І поверх заливаємо процідженим бульйоном. Процідити Ви його можете заздалегідь, або ж прямо перед самим використанням.

Заготовлений холодець залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Тільки після цього накриваємо і ставимо в прохолодне місце, для подальшого зберігання. Для застигання йому буде потрібно як мінімум 3 години. Знову ж таки все залежить від того, наскільки густим вийшов Ваш бульйон.

Рецепт приготування домашнього холодцю з яловичиною

Ось ще один рецепт у готуванні якого ми будемо використовувати тільки яловичину. Але от якщо в попередніх варіантах приготування ми різали м’ясо ножем, то в даному випадку ми вчинимо інакше. Пропустимо його через м’ясорубку, що значно прискорить процес роботи.

Нам буде потрібно:

  • Мотолыжка яловича — 1,5 кг.
  • М’ясо яловичини — 300-400 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Сіль, перець чорним горошком — за смаком

Приготування:

1. Приступаємо до підготовки м’яса. Промиваємо яловичину під проточенной водою. Потім кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на максимальний вогонь і доводимо до кипіння.

У процесі варіння знімаємо піну. Зменшуємо вогонь до середнього, слідом додаємо решту інгредієнтів. Моркву і цибулю перед використанням необхідно очистити від шкірки, і лушпиння. Використовувати овочі ми будемо цілком.

Сіль і перець чорний горошком будемо використовувати за смаком. Можна ще додати спецій призначених для м’яса.

Варити бульйон будемо протягом 4-5 годин, не менше. Слідкуйте за процесом кипіння, щоб бульйон вирував не дуже сильно. Варити яловичину переважно під закритою кришкою, щоб не допустити википання рідини.

2. Через заявлений час виймаємо весь вміст з бульйону.

Цибулю і моркву прибираємо, вони нам не потрібні. А ось м’ясо необхідно буде подрібнити. Дайте йому добре охолонути після варіння. Потім наріжте на шматочки меншого розміру і пропустіть через м’ясорубку. Аналогічно поступаємо з часником, дрібнити його будемо разом з яловичиною. Тільки перед використанням зачистіть від лушпиння.

Викладаємо пропущене через м’ясорубку м’ясо в контейнер. Рівномірно розподіляємо його і заливаємо бульйоном. Ось тільки лити бульйон слід через сито, щоб не допустити потрапляння дрібних кісточок.

Охолоджуємо закуску на столі, залишивши на деякий час при кімнатній температурі. А після повного охолодження прибираємо в холодильник. Приступити до трапези можна, як тільки холодець схопитися. Подавати закуску переважно з хріном або гірчицею.

Холодець яловичий зі свинячої рулькою

Ось ще одне оригінальне поєднання двох видів м’яса: яловичина і свиняча рулька. Весь процес приготування дуже простий. Думаю з такою технологією готування впорається навіть новачок. Тому, незважаючи на труднощі, приступайте до роботи.

Нам буде потрібно:

  • Свиняча рулька — 800-1000 гр.
  • Яловичий суглоб — 1 шт.
  • Яловича нога — половина
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Перець чорний — 10-15 горошин
  • Часник — 6 зубчиків
  • Перець чорний мелений — 1 ч. ложка
  • Сіль — за смаком

Приготування:

1. Зверніть увагу, що в приготуванні ми використовуємо яловичу ногу і гомілку, а це значить потрібна додаткова обробка. Яловичину можна буде просто промити під проточенной водою, а ось шкірку необхідно буде зачистити щіткою.

Оброблені шматки м’яса опускаємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку утворилася на поверхні.

Після зняття пінки заправляємо бульйон за смаком, додаємо сіль і перець горошком. Слідом кладемо лавровий лист, зменшуємо вогонь до мінімального. Залишаємо кипіти під закритою кришкою.

Варити бульйон будемо протягом 6 годин. Через деякий час знімаємо каструлю з вогню. Весь вміст виймаємо. М’яса даємо охолонути, потім нарізаємо, досить дрібно. Викладаємо різану яловичину в контейнери, зверху посипаємо подрібненими зубчиками часнику.

Заливаємо м’ясо готовим бульйоном. Тільки врахуйте, що бульйон перед використанням необхідно буде процідити. Залишаємо холодець до повного охолодження при кімнатній температурі. А після прибираємо в більш прохолодне місце, накривши контейнери з кришками.

Дивіться також:  Буженина з свинини в домашніх умовах - 8 рецептів буженини в духовці

Подавати таку закуску можна зі свіжою зеленню і хріном. Запевняю буде смачно, приємного апетиту!

Як зробити (зварити) холодець з яловичини з куркою

Ми вже використовували в приготуванні кілька видів м’яса, але ось один залишили без уваги. Будемо варити з Вами все ту ж закуску, тільки додамо до яловичині курку. Що зробить нашу страву ще смачніше. Обов’язково використовуйте рецепт на ділі, Вам сподобається.

Нам буде потрібно:

  • Яловичі кістки — 2 шт.
  • М’ясо яловичини — 400 гр.
  • М’ясо курки (ніжки) — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Лавровий лист — 4 шт.
  • Горошок чорний запашний — 6 шт.
  • Вода — 5 літрів
  • Сіль — за смаком
  • Зелень (кріп) — 1 пучок
  • Часник — 2 головки
  • Чорний перець мелений — за бажанням
  • Желатин — за бажанням

Приготування:

1. Все м’ясо, яке плануємо використовувати в приготуванні, необхідно промити. Промивати будемо під холодною проточенной водою. Потім укладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Поки м’ясо стоїть на вогні підготуємо овочі. Очистимо цибулю і моркву від шкірки і лушпиння. Як тільки м’ясо закипить, зніміть всю пінку утворилася на поверхні. Слідом сюди ж опустіть цибулю і моркву, різати овочі ми не станемо. Не забудьте про приправи: лавровий лист, сіль і перець горошком.

Варити яловичину будемо протягом 5 годин, при закритої кришки. Вогонь бажано зменшити до мінімального.

2. По закінченню часу виймаємо всі вміст каструлі. Бульйон відразу ж проціджуємо через сито або марлю.

М’ясо знімаємо з кістки, будьте дуже уважні, щоб не допустити потрапляння кісток у закуску.

Крім м’яса, для приготування холодцю нам потрібно зелень і часник. Промийте кріп під проточенной водою і струсніть від зайвої рідини. Потім наріжте, досить дрібно. З часником поступаємо аналогічно, зачищаємо його від лушпиння і ріжемо дрібно, або пропускаємо через прес.

3. Приступаємо до викладання м’яса за формами. Заздалегідь підготуйте контейнери, в яких плануєте зберігати закуску. Далі викладіть рівномірним шаром частина різаного м’яса. Потім трохи зелені і часнику. Заливаємо всю масу продуктів — бульйоном, але не всім. Візьміть третю частину рідини, цього буде достатньо.

Після бульйону ще раз повторюємо шар різаних інгредієнти: м’ясо, зелень і часник. Все заливаємо наваристим бульйоном.

Ще раз повторюємо шар продуктів: яловичина, зелень, часник і решту бульйону. Залишаємо заготовлений холодець на столі, до повного його охолодження. Потім прибираємо в холодильник, години через 3,4, можна починати пробувати.

Зверніть увагу, що на остившем холодець може утворитися біла скоринка. Її можна зняти перед трапезою. Хтось залишає цей навар і їсть разом з ним. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Перед подачею нарізаємо холодець на шматочки меншого розміру. Подавати будемо в якості закуски, гості люблять цю страву. Тому воно і користується величезним попитом.

Холодець з яловичини в мультиварці

Ну і наостанок хочу представити Вашій увазі ще один рецепт. Готувати закуску ми будемо в мультиварці. Люблю я цей електроприлад, завжди виручає. А тут і спосіб приготування досить швидкий. Тому сміливо приступайте до перегляду відео, а після до процесу готування.

Не очікувала, що бульйон вийде настільки наваристим. Велике спасибі автору цього відео. Ще один рецепт буде в моїй копилочке. І Ви зберігайте, думаю пригодиться…

От і все, дорогі мої читачі. Ми сьогодні розглянули достатню кількість рецептів. Зверніть увагу, що готувати таку закуску можна з різних видів м’яса. Але все ж на першому місці для мене — це яловичина. А, що виберете Ви?

На сьогодні у мене все, діліться статтею в соціальних мережах. Зберігайте в закладках, і просто повертайтеся до нас знову, і знову.