Халва, зефір, шоколад і вафлі при грудному вигодовуванні

Відомо, що будь-які заборони викликають ще більше бажання. Саме тому жінки часто задають собі питання, чи є такі солодощі, тістечка, зефір, вафлі, шоколад або халва, при грудному вигодовуванні? Чому віддати перевагу або зовсім нічого? Чому такі бажані солодощі часто знаходяться під забороною?

По-перше, не можна бути впевненою, що таке свавілля не позначиться на здоров’ї малюка. По-друге, будь-яка жінка прагне повернути фігурі колишні форми. Розглянемо проблему більш докладно.

Вживати чи солодке годуючої матері

Самі жінки та їхні лікарі дуже часто схиляються у бік дотримання певних дієт в самі перші місяці після пологів, особливо якщо вони годують дитину самі. Вважається, що шоколад, зефір, вафлі, халва та інші солодощі при грудному годуванні можуть призвести до діатезу і алергії у дитини.

На практиці ж від годуючої жінки не потрібно жорстко дотримуватися цього правила і повністю відмовлятися від заборонених продуктів. Адже можна просто обмежити їх споживання та контролювати поведінку дитини.

Ймовірність прояви алергії – як у мами, так і у дитини – невисока. Тому коли бажання стає нестерпним, ви можете собі дозволити з’їсти білий або молочний шоколад. І в 99% випадків нічого страшного не трапиться. Це особливо важливо, так як організм кожної жінки в цей відповідальний період потребує глюкози.

Жінка живе в постійній напрузі, і їй інколи не вистачає енергії витримати такий ритм. А накопичується втома може призвести до нервового перенапруження і постійних мігреней. У результаті разом з нею страждають близькі люди, які повинні переносити всі неприємні прояви, можливі істерики або скарги.

Солодощі в такому випадку можуть стати ефективними антидепресантами. І мозок жінки починає вимагати їх. Звичайно, контролювати себе потрібно обов’язково, але до будь-якого правила є свій виняток. Якщо у вас і малюка немає виражених протипоказань, доставте собі задоволення, вживши пастилу, зефір або половинку вафлі.

Дивіться також:  Зі скількох місяців можна давати дитині яблуко і як приготувати прикорм

Шоколад годуючим мамам

Якщо жінки до пологів обожнювали шоколад, то під час грудного годування його відсутність може стати для них тортурами. У цьому продукті більше всього серотоніну, який прийнято називати «вітаміном радості». Крім того, в ньому є речовини, що допомагають в боротьбі зі стресами і поганим настроєм. Після вживання шоколаду людина відчуває приплив сил і спрагу дії.

Шоколад при грудному вигодовуванні можна вживати в невеликих кількостях, дотримуючи міру. Максимальна доза шоколаду, яку може дозволити собі годуюча мама в день, складає всього 30 грамів.

І то, якщо немає негативної реакції у малюка. Звичайно, продукція повинна бути якісною, без ароматизаторів і добавок.

Найкращим вважається гіркий шоколад. Також можна їсти білий шоколад, в якому немає кофеїну і який не буде надавати збуджуючого ефекту на малюка.

У будь-якому випадку, незалежно від того, який це буде шоколад – чорний або білий, його можна з’їсти не більше трьох часточок.

Які цукерки можна годувальниці

Шоколадні цукерки потрібно вибирати тільки з натурально сировини, бажано без барвників в начинці. Їсти можна одну або дві штуки в день, не більше. Солодощі з горіховими або мармеладними начинками краще не вживати.

Після того, як спробували половинку цукерки, дайте час на виникнення можливої реакції дитини після годування. І навіть якщо все обійшлося, зловживати цукерками не варто.

Більше двох цукерок в день їсти не можна, поки ви годуєте грудьми.
Карамель краще виключити зовсім, адже натуральні продукти в ній використовуються рідко, а хімічні можуть завдати значної шкоди маляті.

Тістечка і торти для матусі

Коли навколо свято і на столі такі смачні бісквітні вироби, утриматися від спокуси важко. Лікарі настійно рекомендують утриматися від таких надмірностей. І вони мають рацію.

В основному торти, тістечка та інші магазинні солодощі буквально напхані консервантами і стабілізаторами. І це, не кажучи про барвниках.

Та й домашні вироби, як правило, печуться з куплених в магазині продуктів. У них той же набір хімічних добавок. Реакція малюка на такий «букет» буде непередбачуваною. Звичайно, можна відкусити маленький шматочок пирога або вафлі, але ви повинні уважно стежити за станом своєї дитини після того, як в його організм потраплять такі добавки.

Дивіться також:  Чи можна розводити кашу сумішшю: інструкція і правила виконання

Крім того, переконайтеся, щоб виріб було свіжим, адже в цьому разі шкода може бути завдана самої матері.

Випічка

Власні пироги можна їсти без побоювання, особливо якщо ви вмієте їх піч. Зазвичай для них вибирається натуральна начинка, так і всі інші інгредієнти бувають якісними.

Покупну продукцію можна купувати в перевірених торгових точках. В інших випадках краще відмовитися від спокуси, щоб не нашкодити собі і малюкові.

Якщо це вафлі, головне, щоб їх начинка була якісною й натуральною, уважно читайте склад перед вживанням. Якщо ви на сто відсотків у цьому впевнені, то одна або дві вафлі не завдадуть шкоди.

Інші солодкі продукти

Вважається, що пастила і зефір виробляються тільки з натуральних продуктів. Але виробники останнім часом в цілях економії стали додавати туди замінники. Наприклад, використовуються яєчний порошок, пальмова олія та інші, більш дешеві продукти. Тому, перш ніж купити зефір, пастилу і інші солодощі, вивчіть їх складу.

Мармелад ж взагалі краще робити самій, тільки тоді ви будете впевнені, що ягоди були свіжими, і хімічних барвників в ньому немає.

Наприкінці можна сказати, що відмовлятися від солодощів потрібно тільки в разі проблем зі здоров’ям, пов’язаних з цією продукцією. І то можна робити собі послаблення.

Годування дитини – це радість, а не каторга. Тому потрошку можна їсти всі якісні вироби – і зефір, і вафлі, шоколад, пастилу, і тоді малюк буде здоровим, а ви – щасливі.