Горіхи при грудному вигодовуванні: які можна їсти

Грудне молоко являє собою запас поживних речовин, який так необхідний новонародженій дитині. Це джерело великої кількості мінералів і вітамінів, завдяки яким дитина росте і розвивається. Тому так важливо налагодити лактацію. Основним фактором є правильне харчування мами. Продуктами, які можуть принести користь при грудному вигодовуванні, є горіхи. Волоські горіхи при грудному вигодовуванні допоможуть впоратися з лактацією і підвищити поживність молока.

Основна цінність продукту

Зупинити свій вибір можна на будь-якому вигляді горіхів (арахіс, фундук, кедрові, волоські). Цей продукт поєднує в собі смачні і корисні властивості. Кожен може відчути їх користь на своєму організмі. Основними компонентами всіх горіхів, незалежно від виду, є життєво важливі елементи, необхідні для нормального розвитку:

  • Вітаміни (А, РР, Е, В, С).
  • Амінокислоти, які необхідні в період бурхливого зростання.
  • Органічні кислоти, необхідні організму для нормалізації обмінних процесів, роботи травних органів. Наприклад, лінолева кислота.
  • Багато мікроелементів: залізо, йод, цинк. Тому продукт бореться з анемією.
  • Мікроелементи: магній, калій, кальцій.
  • Дубильні речовини, які здатні очистити організм від токсинів, захистити кишечник від запальних захворювань.

Горіхи позитивно впливають на роботу майже всіх внутрішніх органів людини. Цінність їх підвищується при грудному годуванні.

  • Горіхи сприяють підвищенню імунітету. Вміст вітаміну С робить цей продукт незамінним джерелом боротьби з простудними захворюваннями.
  • Корисні для жінок, у яких збереглися набряки після пологів або тим, у кого порушення з сечовидільної системою. Вони володіють сечогінною дією.
  • Здатні розширювати судини, що допомагає зняття головного болю.
  • Вміст магнію дозволяє боротися з втомою, депресією.
  • Покращують шлункову секрецію.
  • Корисні для серцевої діяльності (особливо арахіс).
  • Ефективні в лікуванні мастопатії.
  • Борються з анемією (арахіс, фундук)

Кому не можна горіхи

При грудному годуванні важливо не втратити дорогоцінний молоко. Харчування жінки має бути правильним і якісним. Дуже важливо відстежувати, як ті чи інші продукти впливають на організм мами і дитини.

  • Будь-який вид горіхів (арахіс, фундук, кешью) може викликати алергічну висип. Мамі з обережністю слід вводити в свій раціон даний продукт і уважно стежити за станом дитини.
  • Слід враховувати і індивідуальну непереносимість горіхів.
  • З’ївши багато горіхів, можна викликати порушення в роботі судин головного мозку. Відбувається запалення мигдаликів і слизової оболонки ротової порожнини.
  • Не можна вживати горіхи жінкам, у яких такі шкірні захворювання, як псоріаз або екзема.
Дивіться також:  Гуарчибао fatcaps для схуднення: як правильно приймати, інструкція і склад

Користь і шкода від різних видів горіхів при грудному вигодовуванні

Щоб не завдати шкоди здоров’ю дитини, важливо знати, які горіхи можна вводити в раціон і коли це краще робити.

Волоські горіхи при грудному вигодовуванні можуть замінити багато інших корисних продуктів харчування. Молоко при цьому стає поживним і корисним для дитини.

Волоські горіхи містять багато макро — і мікроелементів. Це джерело великої кількості рослинного білка. Корисні властивості горіхів:

  • Покращують серцеву діяльність.
  • Активізують роботу обмінних процесів.
  • Зміцнює імунну систему.
  • Виводять з організму шкідливі речовини.
  • Прекрасний сечогінний засіб.
  • Заспокоюють нервову систему мами і дитини.

Є волоський горіх слід в міру, так як його в’язкість може призвести до виникнення лактостазу (молоко починає застоюватися в молочних протоках). Крім того, дитині важко дається смоктання такого молока. Тому вводити в раціон волоські горіхи варто після двох місяців. До цього часу травна система дитини теж трохи зміцніє, щоб перетравлювати жирне молоко. Починати слід з одного горіха в день.

Кедрові горіхи при грудному вигодовуванні допомагають підвищити лактацію. Вони допомагають врятувати грудне молоко і підвищити його жирність. Кедрові ядра містять повний вітамінний комплекс.

Ядра відносяться до високих алергенним подразників. Тому є їх варто з особливою обережністю. Краще ввести цей продукт ближче до чотирьох місяців життя дитини. Інакше, крім алергічної реакції, можна спровокувати кишкові коліки і нетравлення шлунка.

Кедрові зерна містять велику кількість вітаміну Е, який покращує стан шкіри. Кедрові ядра здатні боротися з тріщинами на сосках.

Кедрові горіхи при грудному вигодовуванні слід вводити не раніше трьох місяців.

Арахіс можна вводити в раціон, коли дитині виповниться три місяці. Цей горіх має такі корисні властивості:

  • Багатим вітамінним складом, особливо багато З і Є.
  • Великий вміст мінералів покращує серцево-судинну діяльність. Зміцнюють стінки судин, роблячи їх еластичними.
  • Мідь і залізо підвищують гемоглобін, борються з анемією.
  • Калій і магній благотворно впливають на нервову діяльність. Заспокоюють, знімають напруження.
  • Покращує лактацію і підвищує якість молока.
Дивіться також:  Масаж грудей для лактації: як правильно робити при застої молока

Арахіс дуже часто провокує виникнення алергії. Слід враховувати індивідуальну непереносимість даного продукту. Арахіс не можна їсти тим, у кого загострилися захворювання печінки, шлунка і нирок.

Крім шкірних висипань у дитини, арахіс може викликати проблему серйозніше. Аж до анафілактичного шоку. Тому цей горіх варто їсти з обережністю.

Арахіс при годуванні грудним молоком краще додавати в інші страви. Так він краще засвоюється організмом.

Фундук містить багато корисних рослинних олій, а так само калій, магній, залізо. Всі ці елементи корисні для організму жінки і дитини.

Разом з тим фундук дуже калорійний, тому він дуже важко засвоюється організмом немовляти. Можна спровокувати здуття живота, запори у дитини. Це алергенний продукт. Крім шкірних реакцій, фундук може викликати підвищене газоутворення і коліки.

Фундук можна вводити на третій місяць життя дитини. Починати краще з декількох ядерець і спостерігати за станом дитини.

Кешью багатий вітамінами.

  • Вітамін А допомагає у відновленні зору після пологів.
  • Вітамін Е допомагає відновити стан шкіри.
  • Вітаміни групи В покращують нервову систему.
  • Мікроелементи підтримують всі основні системи організму (серцевий, нервову, кісткову).
  • Кешью має антибактеріальну властивість.
  • Покращує функціональність репродуктивних органів. Горіх рекомендований в період лактації, для швидкого відновлення організму.
  • Добре втамовує спрагу і покращує обмінні процеси.
  • Підвищує гемоглобін у крові.
  • Покращує якість і кількість грудного молока.

Вводити горіх в раціон матері можна тоді, коли травні органи дитини адаптуються до зовнішнього середовища (коли дитині виповниться два місяці). Він не є алергенним продуктом.

Основні правила при виборі горіхів

  • Не можна вибирати смажені ядра. Перевагу краще віддавати сирого продукту. При смаженні ядра починають виділяти шкідливі ефірні масла. Саме вони є сильними алергенами.
  • Ядерця горіхів повинні мати світло-жовтий або коричневий відтінок.
  • Купувати варто неочищені ядра. Це захистить від потрапляння в організм різних мікробів і бактерій.
  • Очищений продукт не підлягає зберіганню, його варто відразу ж з’їсти. Поява плісняви при довгому та неправильному зберіганні небезпечно для здоров’я – починає виділятися отрута, викликає ракові захворювання.
  • Вводити в раціон слід спочатку ті горіхи, які володіють меншою концентрацією алергенів. Почати можна з волоських горіхів кешью, потім вводити кедрові. Арахіс і фундук варто вводити в раціон в останню чергу.
Дивіться також:  Black mask: маска від чорних крапок і прищів, як користуватися, інструкція по застосуванню

Уважно спостерігаючи за станом дитини, можна вчасно зупинити споживання продукту і не викликати серйозних порушень в роботі органів.